Mennesker der kender deres rettigheder, kan nemmere hævde deres ret.

Video

Video fra Work it Out DVD'en

Work it Out DVDen indeholder 8 videoklip. Klippene kan bruges som en del af undervisningsmodul 1, som oplæg til debat eller til at illustrere eksempler på hvordan mennesker med udviklingshæmning kan være udsat for diskrimination i forbindelse med deres arbejde. Det sidste videoklip i serien fortæller om, hvad man kan gøre for at udgå diskrimination på arbejdet.

DVDen er tilgængelig på engelsk, dansk, litauisk og spansk. Kontakt LEV for at rekvirere en kopi af DVDen eller se klippene her på siden.

Videoklippene kan ses i enten Quicktime Player eller Windows Media Player. Vælg din foretrukne afspiller her:


Har du ikke den seneste udgave af Quicktime Player eller Windows Media Player kan du downloade dem her:

 

Det er bare for meget (video clip)

1. Det er bare for meget

Michael bliver mobbet på sit arbejde af en hans kollegaer. Michael fortæller det til sinoverordnede, men hun gider ikke høre efter. Michael tænker på, hvordan det kunne blive anderledes. Hans overordnede kunne tale med hans kollega. Så kunne det blive et rart sted at være for alle.

 

 

De skulle bare prøve det (video clip)

2. De skulle bare prøve det

Karen arbejder på et kontor, men får ikke mulighed for at være med i efteruddannelsen som de andre. Karens kollegaer er ikke særligt venlige over for hende og hjælper hende aldrig. Karen tænker på, hvordan det kunne bliver anderledes. Hendes kollegaer kunne af og til give hende en hjælpende hånd.

 

 

Jeg ved at jeg kan (video clip)

3. Jeg ved at jeg kan

Anne kunne godt tænke sig et job på en café. Hun taler med en AF konsulent om jobbet, men han giver jobbet til en anden, som har kørekort. Anne overvejer hvordan det kunne blive anderledes. Man behøver jo ikke kørekort for at vaske op i en café - det burde han vide. Hvis konsulenten havde givet Anne en chance, kunne hun sikkert også få et job.

 

 

Det er ikke som at have et rigtigt job (video clip)

4. Det er ikke som at have et rigtigt job

Jonas arbejder på et beskyttet værksted. Han kunne rigtig godt tænke sig et job på en rideskole. Men så skal man kunne køre traktor, og det kan Jonas ikke. Værkstedslederen kan ikke finde nogen, der kan undervise Jonas, fordi han ikke kan læse. Han tænker, at han sagtens kunne lære at køre traktor, hvis nogle viste ham hvordan.

 

 

Jeg kommer aldrig videre(video clip)

5. Jeg kommer aldrig videre

Ken har et job, hvor han vasker biler, men han kunne rigtig godt tænke sig at være med til at bygge huse. Han ansøger om et job på en byggeplads, men må give op, da han ikke kan finde ud af at udfylde ansøgningsformularen. Hvis nogen havde hjulpet ham med at udfylde ansøgningsskemaet, så kunne han komme til et interview. Det ville være lykken.

 

 

Jeg er fortabt (video clip)

6. Jeg er fortabt

Dan har mistet sit arbejde, fordi han snakker for meget. Hans overordnede kunne godt have fortalt, at det ikke var en dårlig idé at snakke med de andre hele tiden - at han skulle lade dem passe deres jobs. Det havde været nyttigt, hvis der var en på arbejdet , som han kunne have støttet sig til og på den måde forstå de spilleregler, der er på en arbejdsplads.

 

 

Det er så uretfærdigt (video clip)

7. Det er så uretfærdigt

Fred har været til jobsamtale som pedelmedhjælper. Da han tidligere har arbejdet som pedelmedhjælper, troede han virkelig, han havde en chance for at få jobbet. Men lederen gav jobbet til en anden uden at lytte ordentligt til det Fred sagde. Han kunne da i det mindste have lyttet til ham. Han kunne også have ringet til hans gamle chef, der uden tvivl ville have fortalt at Fred er en god og pålidelig medarbejder.

 

 

Få hjælp - det første skridt til retfærdighed(video clip)

8. Få hjælp - det første skridt til retfærdighed

Hvis du har været behandlet uretfærdigt, eller har været udsat for diskrimination på din arbejdsplads eller når du har søgt om et job, så kan du få hjælp. Dette videoklip forklarer hvor du kan få hjælp.

 

 


 
EU Directive logo
Work it out er støttet af Kommissionen for de Europæiske
fællesskaber. Kommissionen for de Europæiske fællesskaber
er ikke ansvarlig for indholdet på denne hjemmeside.
www.stop-discrimination.info